fbpx
Συνδέσου με το SomaPnevma
Facebook
Instagram
Youtube
Εγγραφή στο Newsletter
Pop-up Image

Καλωσήρθες στο SomaPnevma!

Εδώ θα βρείς χρήσιμες συμβουλές, ωραίες ιστορίες και ιδιαίτερα προϊόντα που σε εμπνέουν να ζεις ακόμα καλύτερα!

Τo SomaPnevma είναι ένα site & eshop που σε εμπνέει να ζεις ακόμα καλύτερα!
 • No products in the cart.

SomaPnevma
The Podcast

Μυρτώ Λεγάκη-OneBreath:
Τί είναι το Mindfulness & ο Διαλογισμός

"Η επίγνωση είναι μια ιδιότητα που έχουμε μέσα μας. Με το Mindfulness και το Διαλογισμό καλλιεργούμε καθημερινά την σχέση με τον εαυτό μας."
Μυρτώ Λεγάκη
Mindfulness Meditation Teacher

Επεισόδιο Ν.3 με την Μυρτώ Λεγάκη

H Μυρτώ Λεγάκη σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και Master’s in Business Administration (MBA) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ και έπειτα δούλεψε για 15 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και marketing director στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα σε υψηλόβαθμες θέσεις μεγάλων εταιριών.

To 2010 αναζητώντας έναν τρόπο να αντιμετωπίσει το έντονο άγχος σε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή της, ήρθε σε επαφή με το βουδιστικό διαλογισμό vipassana/insight meditation. Μέσα από την πρακτική και εμβαθύνοντας με silent retreats στην Ευρώπη και την Ασία βίωσε σύντομα μεγάλες θετικές αλλαγές. Έτσι αλλάζοντας πορεία και αποχωρώντας από τον επιχειρηματικό κόσμο, εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία mindfulness & MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) από το Center for Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης όπως αναπτύχθηκε από τον Δρ. Jon Kabat-Zinn, τη διδασκαλία mindfulness για παιδιά και εφήβους από τον οργανισμό Mindful Schools αλλά και κινητικού διαλογισμού από τον οργανισμό Open Floor International. Ιδρύοντας το κέντρο One Breath | Mindful Living με στόχο τη διάδοση τεκμηριωμένων μεθόδων διαλογισμού που συμβάλλουν στο να ζούμε πιο συνειδητά, διδάσκει σε ενήλικες, εφήβους, παιδιά και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Eπίσης εκπαιδεύεται στις αρχές της συστημικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α., από τα σημαντικότερα κέντρα οικογενειακής θεραπείας στην Ευρώπη, εκπαιδευτικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας EFTA).

Άκουσε το SomaPnevma Podcast N.3

Άκουσε το στο Αpple Podcasts App στο iPhone

Ερωτήσεις στις οποίες απαντάει η Μυρτώ:

 • Τί είναι το Mindfulness;
 • Πώς η Μυρτώ ήρθε σε επαφή με τον Διαλογισμό;
 • Ποιοί είναι οι λόγοι που συνήθως ξεκινάει κάποιος & γιατί βλέπουμε τώρα μια αύξηση;
 • Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του Διαλογισμού για την υγεία;
 • Ποιά είναι τα οφέλη του Mindfulness σε εργαζόμενους μεγάλων εταιριών;
 • Πόσο σημαντική είναι η αναπνοή μας;
 • Πώς μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση & συνειδητότητα;
 • Τί έχεις να πεις σε εκείνους που λένε ότι δεν έχουν χρόνο να κάνουν Διαλογισμό;
 • Ποιά είναι η σύνδεση μεταξύ μυαλού και σώματος;
 • Ποιές είναι πρακτικές συμβουλές ενσωμάτωσης του Mindfulness στην ζωή μας;
 • Κάποιοι λένε ότι δεν θέλουν να εξασκηθούν στο Mindfulness γιατί θεωρούν ότι δεν συμβαδίζει με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Τι έχεις να πεις; 
 • Ποιά είναι τα οφέλη του Mindfulness στα παιδιά;
 • Αν είχες ένα μεγάλο πανό στο οποίο θα μπορούσαν να δουν εκατομμύρια/δισεκατομμύρια άνθρωποι τί μήνυμα θα έγραφες;
 • Τι σημαίνει για σένα να ζεις ακόμα καλύτερα;

Σε αυτό το επεισόδιο θα μάθεις:

 • Τί είναι το Mindfulness
 • Ποιά είναι τα οφέλη σε ψυχικό, σωματικό & συναισθηματικό επίπεδο
 •  Τεχνικές Διαλογισμού
 •  Ποιά είναι τα οφέλη του Mindfulness για εταιρείες όπως η Google & η Πειραιώς

Οι Εταιρείες που Υποστηρίζουν αυτό το Επεισόδιο

BOOKPANDA_LOGO

BookPanda

Ανακάλυψε τις καλύτερες δραστηριότητες και μαθήματα στην περιοχή σου και κλείσε την θέση σου online σε 1 λεπτό!
www.bookpanda.gr

Revolut

Η γρηγορότερη αναπτυσσόμενη χρηματοοικονομική εταιρεία στην Ευρώπη άνοιξε γραφεία στην Ελλάδα. Η Revolut προσφέρει στην Ελλάδα μια καθημερινή, καινοτόμο τραπεζική εναλλακτική λύση. Δίνει σε ήδη 75.000 Έλληνες Χρήστες της εφαρμογής, τη δυνατότητα να ανοίξουν έναν τρεχούμενο λογαριασμό στην Αγγλία, δωρεάν μέσα από την εφαρμογή. Ειδικά για τους ακροατές του The SomaPnevma Show, ισχύει προσφορά! Παράγγειλε και εσύ δωρεάν την δική σου Revolut Mastercard, σήμερα!
www.somapnevma.gr/revolut

Solid Constructions

Η κατασκευαστική εταιρεία Solid καλύπτει μία μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων: τον σχεδιασμό του έργου, την ανεύρεση υλικών, τις ιδιοκατασκευές, την επιλογή αρχιτεκτόνων, εμπειρογνωμόνων και τεχνιτών, την οικονομική ανάλυση μέχρι τον αναλυτικό προγραμματισμό και την παρακολούθηση εκτέλεσης του έργου ως την τελική παράδοση. Η εγγραφή του βίντεο έγινε στα υπέροχα γραφεία τους στην Αθήνα. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία!
www.solid.com.gr

Video Editing

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Κωνσταντινίδη για το βίντεο και την επεξεργασία του.
www.instagram.com/alex.racoonfilms

Το SomaPnevma Podcast παρουσιάζει ιστορίες και συνεντεύξεις προσώπων που σκέφτονται διαφορετικά, αλλάζουν θετικά την κουλτούρα μας και καινοτομούν στον τομέα τους- από ιατρούς, αθλητές και καλλιτέχνες μέχρι CEO's και πνευματικούς θεραπευτές. Συζητάμε για φρέσκιες ιδέες που μας εμπνέουν να ζούμε καλύτερα.
Θέλεις να σου στέλνουμε email με τα νέα Podcasts?

Πρώτη Φορά ακούς Podcast?

Το Podcast είναι μια δωρεάν εκπομπή που μπορείς να ακούσεις στο κινητό σου ή στον υπολογιστή σου. Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν και να το ακούσεις όποτε θες  ή να ακούσεις κατευθείαν από κάποια κατάλληλη εφαρμογή όπως το Apple Podcasts & το SoundClound.

Έχεις iPhone ή iPad?

Μπορείς να ακούσεις κατευθείαν το SomaPnevma Podcast από την εφαρμογή Apple Podcasts που είναι ήδη ενσωματωμένη σε κάθε κινητό Apple. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις κάθε νέο επεισόδιο του SomaPnevma Podcast.

Έχεις συσκευή Android?

Δοκίμασε το Spotify. Όταν ανοίξεις την εφαρμογή Spotify, κάνε αναζήτηση του Spotify Podcast (σαν να ψάχνεις ένα τραγούδι) και ακολούθησέ το. Τα νέα Podcasts θα εμφανίζονται στην βιβλιοθήκη σου, κάτω από την κατηγορία Podcasts.

Θες να δεις κι άλλα επεισόδια του SomaPnevma Podcast?
You dont have permission to register