fbpx
Συνδέσου με το SomaPnevma
Facebook
Instagram
Youtube
Εγγραφή στο Newsletter
Pop-up Image

Καλωσήρθες στο SomaPnevma!

Εδώ θα βρείς χρήσιμες συμβουλές, ωραίες ιστορίες και ιδιαίτερα προϊόντα που σε εμπνέουν να ζεις ακόμα καλύτερα!

Τo SomaPnevma είναι ένα site & eshop που σε εμπνέει να ζεις ακόμα καλύτερα!
  • No products in the cart.

“Θετική Σκέψη, Επιμονή, Πειθαρχία & Αγάπη για να Πετύχεις τους Στόχους σου!”: Η Μιρέλλα Αλεξίου μας Εμπνέει. Δες Γιατί!

“Θετική Σκέψη, Επιμονή, Πειθαρχία & Αγάπη για να Πετύχεις τους Στόχους σου!”: Η Μιρέλλα Αλεξίου μας Εμπνέει. Δες Γιατί!

Η Μιρέλλα είναι δυνατή, το έχει αποδείξει έμπρακτα. Ξεκίνησε από παρότρυνση του πατέρα της να συμμετέχει σε αγώνες τρεξίματος για να μοιράζονται ωραίες στιγμές μαζί. Με τον καιρό, προέκυψαν και άλλοι, μεγαλύτεροι αγώνες Τριάθλου, με αποκορύφωμα την συμμετοχή της σε έναν αγώνα που όχι μόνο θεωρείται, αλλά είναι, ο σπουδαιότερος αγώνας Τριάθλου στον κόσμο.

Η Μιρέλλα ολοκλήρωσε το Ironman 70.3 στην Μαγιόρκα, ένας αγώνας 113 Χιλιομέτρων που ξεκινάει με 1.9ΚΜ κολύμπι, στην συνέχεια 90ΚΜ ποδήλατο και 21.1ΚΜ τρέξιμο, με αυτήν την σειρά, χωρίς διακοπή.

Πάμε να μάθουμε περισσότερα και να πάρουμε έμπνευση από την δική της ιστορία.

Κατά την διάρκεια του αγώνα “προσπαθώ” να έχω θετικές σκέψεις. Ένας συνδυασμός positive thinking με την προσαρμογή στην ένταση και την κούραση.
Ερωτήσεις & Απαντήσεις με την Μιρέλλα Αλεξίου

Ερώτηση

Σύμφωνα με το λεξικό, extreme σημαίνει να ξεπερνάς το συνηθισμένο, το καθημερινό και το αναμενόμενο. Θεωρείς ότι το Τρίαθλο και πόσο μάλλον το Ironman είναι κάτι extreme?

Απάντηση

ΜΙΡΕΛΛΑ: Το Τρίαθλο στην μορφή του Sprint (750m κολύμπι, 20ΚΜ ποδήλατο, 5ΚΜ τρέξιμο) και του Olympic (1,5ΚΜ κολύμπι, 40ΚΜ ποδήλατο, 10ΚΜ τρέξιμο) δεν θα το χαρακτήριζα extreme διότι η διάρκεια τους είναι κάπως “φυσιολογική” εάν μπορεί να υπάρξει βαθμολογία. Το Ironman ξεπερνάει τα όρια του φυσιολογικού διότι από την επινόηση του έπρεπε να ήταν κάτι extreme, αφού έπρεπε να υποβάλει σε μεγάλη δοκιμασία τον κολυμβητή, τον ποδηλάτη και τον μαραθωνοδρόμο ώστε να αποδειχθεί ότι τα τρία αυτά αθλήματα αντοχής είναι εξ ορισμού πολύ δύσκολα με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ερώτηση

Έχεις κάνει τους περισσότερους αγώνες με τον πατέρα σου, που σε μύησε στο Τρίαθλο. Πώς έχει αυτό διαμορφώσει την σχέση σας;  

Απάντηση

ΜΙΡΕΛΛΑ: Έχω κάνει πολλούς αγώνες τριάθλου με τον πατέρα μου δύσκολους και απαιτητικούς με highlight το Ironman 70.3 Mallorca όπου αγωνίστηκα μαζί με τον πατέρα μου. Νομίζω η σχέση μας έχει διαμορφωθεί πολύ θετικά. Όταν ο πατέρας σου εφαρμόζει στην προπόνηση αυτά που διδάσκει τότε οι δυο μας (προσωπικότητα, χαρακτήρας) εξισορροπούμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οπότε ενθαρρύνει και τους δύο μας. Είναι μια άκρως αξιολόγη και υπέροχη σχέση.

Ερώτηση

Πολλοί σκέφτονται την σωματική δυσκολία σε ένα τέτοιο event. Τι είναι πιο δύσκολο; Η σωματική ή η πνευματικη ισορροπία; Η είναι ίδια;

Απάντηση

ΜΙΡΕΛΛΑ: Σίγουρα η σωματική δυσκολία είναι πιο δύσκολη και γι αυτό πρέπει να πας προετοιμασμένος – να έχεις ικανοποιητικό όγκο προπονήσεων σε ανάλογη ένταση και διάρκεια, ανάλογα με το μήκος και την διάρκεια του αγώνα προσδοκείς. Η πνευματική ισορροπία, δημιουργείτε, αποκτιέται επίσης κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Απλά η διάρκεια του αγώνα καθορίζει το mental state, που σίγουρα σε ένα Ironman είναι πιο διαρκές. Σκέφτεσαι πολλά και ποικίλα θέματα. Θεωρώ η σωματική αντοχή είναι πρέπει να είναι περισσότερη από την πνευματική. Βέβαια, το θέμα αυτό είναι highly debatable.

Ερώτηση

Εκεινη την ώρα του αγωνα, τί συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου, και πώς συνεχίζεις και δεν σταματάς; Ποιά στοιχεία εφαρμόζεις στην καθημερινότητά σου και στην δουλειά σου;

Απάντηση

ΜΙΡΕΛΛΑ: Κατά την διάρκεια του αγώνα “προσπαθώ” να έχω θετικές σκέψεις. Ένας συνδυασμός positive thinking με την προσαρμογή στην ένταση και την κούραση. Στην καθημερινότητά μου και κυρίως στην δουλειά μου, εφαρμόζω την αποκτημένη πειθαρχία, αντοχή, επιμονή και αγάπη για τον οποιοδήποτε στόχο βάλω στο μυαλό μου.

Ερώτηση

Ποιά είναι η συμβουλή σου σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει το τρέξιμο, το κολύμπι, το ποδήλατο ή κάποια άλλη δραστηριότητα;

Απάντηση

ΜΙΡΕΛΛΑ: Η συμβουλή μου θα ήταν να αγαπήσει πραγματικά αυτά τα αθλήματα που θα επιλέξει και να πιστέψει στον εαυτόν του. Τότε θα είναι ο ηγέτης της μοίρας του και το περιβάλλον του και οι αγαπημένοι του θα τον ακολουθήσουν και θα τον βοηθήσουν.

Η Μιρέλλα Αλεξίου τώρα ζεί στην Νέα Υόρκη, ασχολείται με εμπόριο κοσμημάτων, κάτι το οποίο λατρεύει, και θα την δείτε να τρέχει στο Central Park κάθε Σάββατο πρωί. Ακολούθησε την Μιρέλλα Αλεξίου στο Instagram!

December 11, 2016
Πώς Μπορούν να μας Εμπνέουν τα Διαμάντια;
Η Μυρτώ Δανελιάν, δεύτερη γενιά του οίκου κοσμημάτων και διαμαντιών Danelian Diamond Club, μας...
June 11, 2018
Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης: Η Ευτυχία, Η Ευδαιμονία και το Ευζήν
Ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης στην συνέντευξή του μας εξηγεί τί είναι η ευτυχία, τί είναι...
You dont have permission to register