fbpx
Συνδέσου με το SomaPnevma
Facebook
Instagram
Youtube
Εγγραφή στο Newsletter
Pop-up Image

Καλωσήρθες στο SomaPnevma!

Εδώ θα βρείς χρήσιμες συμβουλές, ωραίες ιστορίες και ιδιαίτερα προϊόντα που σε εμπνέουν να ζεις ακόμα καλύτερα!

Τo SomaPnevma είναι ένα site & eshop που σε εμπνέει να ζεις ακόμα καλύτερα!
  • No products in the cart.

12 Eίδη Γιόγκα : Τί είναι το κάθε είδος Γιόγκα?

12 Eίδη Γιόγκα : Τί είναι το κάθε είδος Γιόγκα?

Υπάρχουν τόσα πολλά είδη γιόγκα, και μπορείς να διαλέξεις κάτι πιο χαλαρωτικό και εύκολο ή να επιλέξεις κάτι που απαιτεί περισσότερη φυσική δύναμη. Εκτός από το στυλ του μαθήματος, σίγουρα παίζει ρόλο και ο δάσκαλος που κάνει το μάθημα. Ακόμα και αν ήδη κάνεις yoga, μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικά στυλ τα οποία θα σε βοηθήσουν να έχεις μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στην Yoga. 

Hatha Yoga

Στα σανσκριτικά η λέξη "Hatha" περικλείει όλες τις φυσικές στάσεις της Γιόγκα. Η Hatha Yoga είναι η πιο διαδεδομένη και έχει διάφορα στυλ. Οι τάξεις Hatha Yoga είναι καλύτερες για αρχάριους γιατί συνήθως είναι πιο αργές από άλλα είδη yoga.
Οι τάξεις Hatha Γιόγκα είναι σήμερα μια κλασσική μίξη αναπνοών και στάσεων. Εάν τώρα ξεκινάς, η Hatha Yoga είναι κατάλληλη για εσένα, για να μπεις στον κόσμο της Γιόγκα και να δείς τα οφέλη της

Kundalini Yoga

Η Kundalini είναι μια πρακτική της γιόγκα που είναι και φυσική και πνευματική. Αυτό το είδος σε βοηθάει να απελευθερώσεις την ενέργεια Kundalini στο σώμα σου, που συνήθως είναι παγιδευμένη στο κατώτερο σημείο της σπονδυλικής στήλης. Αυτές οι τάξεις συνήθως δουλεύουν το κέντρο σου, την πλάτη σου, την μέση σου και την αναπνοή σου. Τα μαθήματα Kundalini Yoga μπορεί να περιέχουν τραγούδι (chanting), επανάληψη φράσεων (mantra) και διαλογισμό.

Vinyasa Yoga

Vinyasa σημαίνει να "τοποθετείς με έναν ειδικό τρόπο" και στην περίπτωση αυτή, εννοεί να τοποθετείς το σώμα σου στις στάσεις yoga. Η Vinyasa Yoga είναι το πιο αθλητικό είδος Yoga, και δημιουργήθηκε από την Ashtanga Yoga το 1980. Σε ένα μάθημα Vinyasa Yoga, οι στάσεις συγχρονίζονται με την αναπνοή. Οι τάξεις Vinyasa Yoga έχουν πολύ να κάνουν με το προσωπικό στυλ του κάθε δασκάλου και υπάρχουν διάφορα είδη στάσεων σε διαφορετική σειρά ασκήσεων.

Yin Yoga

Η Yin Yoga είναι ένας αργός τύπος Yoga με καθιστικές στάσεις που διαρκούν περισσότερη ώρα. Είναι ιδανική για αρχάριους, αφού οι στάσεις μπορούν να διαρκέσουν από 45 δευτερόλεπτα μέχρι 2 λεπτά. Η Yin Yoga είναι μια διαλογιστική πρακτική γιόγκας που σε βοηθάει να αυξήσεις την εσωτερική σου ηρεμία. Τα μαθήματα είναι χαλαρωτικά, αφού αφήνεσαι στην βαρύτητα να σε βυθίσει στην κάθε στάση Yin Yoga.

Prenatal Yoga

Η Prenatal Yoga είναι σχεδιασμένη για μελλοντικές μαμάδες και μπορεί να γίνει καθόλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλοί λένε ότι είναι μια από τις καλύτερες γυμναστικές για εγκύους, αφού ενδυναμώνει το κέντρο, εστιάζει στις αναπνοές, και αυξάνει το δέσιμο με το βρέφος. Επίσης προετοιμάζει την έγκυο για την διαδικασία της γέννας.

Jivamukti Yoga

Η Jivamukti Yoga δημιουργήθηκε το 1984 και είναι βασικά ένα μάθημα Vinyasa Yoga με Ινδικά Πνευματικά Στοιχεία. Συνήθως μια τάξη ξεκινάει με μια σειρά τραγουδιών, και στην συνέχεια ακολουθεί μια σειρά στάσεων που αντιπροσωπεύουν τις 5 αρχές της φιλοσοφίας Jivamukti Yoga. Βασικά αυτό το είδος Yoga βασίζεται στην σύνδεση των ανθρώπων με την Γη.

Iyengar Yoga

Η Iyengar Yoga δημιουργήθηκε από τον B.K.S Iyengar και εστιάζει στην ευθυγράμμιση και σε κινήσεις που χρειάζονται λεπτομέρεια, μεθοδικότητα και ακρίβεια. Σε μια τάξη Iyengar Yoga, οι μαθητές κάνουν μια ποικιλία ασκήσεων σε αργό ρυθμό ελέγχοντας παράλληλα την αναπνοή τους. Ο Iyengar βασίζεται πολύ σε αντικείμενα ( πχ τουβλάκια) που μπορούν να σε βοηθήσουν να τελειοποιήσεις μια στάση και να μείνεις περισσότερη ώρα με ασφάλεια.

Ashtanga Yoga

Στα σανσκριτικά Ashtanga σημαίνει γιόγκα των 8 μελών, που δρουν ως κατευθυντήριες γραμμές για το πώς μπορούμε να βιώσουμε μία ουσιαστική και γεμάτη σκοπούς ζωή. Η Ashtanga yoga είναι πολύ απαιτητική φυσική άσκηση, και απαιτεί γρήγορες εναλλαγές στατικής και αερόβιας άσκησης. Συνήθως την προτιμούν έμπειροι μαθητές οι οποίοι ακολουθούν συγκεκριμένες σειρές ασκήσεων στην πρακτική τους, τις οποίες ο καθένας μπορεί να κάνει με τον δικό του ρυθμό.

Bikram Yoga

Αν ψάχνεις να ιδρώσεις με ένα μάθημα Yoga, τότε αυτό το είδος θα σου αρέσει. Η Bikram Yoga ( ή Hot Yoga) πήρε το όνομά της από τον Bikram Choudhury και αφορά μια σειρά συγκεκριμένων στάσεων σε ένα δωμάτιο σαν σάουνα, συνήθως με 40% υγρασία και 40 βαθμούς Κελσίου. Η σειρά των ασκήσεων είναι 26 βασικές στάσεις, οι οποίες γίνονται 2 φορές. Η Bikram Yoga βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αύξηση του μεταβολισμού.

Restorative Yoga

Η Restorative Yoga σε βοηθάει να χαλαρώσεις το σώμα σου και το μυαλό σου, μετά από μια δύσκολη μέρα. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ακριβώς αυτό, να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Περνάς περισσότερο χρόνο σε λιγότερες στάσεις. Όπως και στην Iyengar Yoga, χρησιμοποιείς βοηθητικά αντικείμενα όπως κουβερτούλες, μαξιλάρια & μαξιλαράκι ματιών, για να αφεθείς ακόμα περισσότερο στην χαλάρωση.

Anusara Yoga

Η Anusara Yoga είναι μια μοντέρνα έκδοση της Hatha, που μοιάζει με Vinyasa Yoga γιατί εστιάζει στην ευθυγράμμιση και στην σύνδεση του σώματος, του πνεύματος και τις καρδιάς. Η Αnusara βοηθάει στο άνοιγμα της καρδιάς και των συναισθημάτων. Επίσης δίνει σημασία στο κάθε μέρος του σώματος, και πώς αυτό πρέπει να κινείται σε κάθε στάση yoga κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Aerial Yoga

Η Aerial Yoga είναι ένα νέο είδος γιόγκα που ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη. Με την βοήθεια ειδικής αιώρας, το σώμα αιωρείται και κάνει ασκήσεις yoga με μεγαλύτερο εύρος, δυναμώνοντας τις αρθρώσεις, αποσυμπιέζοντας τους σπονδύλους και χαλαρώνοντας το σώμα. Την πρώτη φορά μπορεί να νιώσεις περίεργα αλλά μετά, το αίσθημα της ελευθερίας είναι φοβερό!

Δεκέμβριος 17, 2018
Υγιεινή Γρανίτα Φράουλας με 3 Υλικά
Ένα διαφορετικό γλυκό με 3 μόνο υλικά για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.
Φεβρουάριος 1, 2019
Ένα Διαφορετικό Ταξίδι: Μογγολία
You dont have permission to register