fbpx
Συνδέσου με το SomaPnevma
Facebook
Instagram
Youtube
Εγγραφή στο Newsletter
Pop-up Image

Καλωσήρθες στο SomaPnevma!

Εδώ θα βρείς χρήσιμες συμβουλές, ωραίες ιστορίες και ιδιαίτερα προϊόντα που σε εμπνέουν να ζεις ακόμα καλύτερα!

Τo SomaPnevma είναι ένα site & eshop που σε εμπνέει να ζεις ακόμα καλύτερα!
  • No products in the cart.

Πώς Καταλαβαίνεις όταν Χρειάζεται να κάνεις Αποτοξίνωση?

Πώς Καταλαβαίνεις όταν Χρειάζεται να κάνεις Αποτοξίνωση?

Το concept της αποτοξίνωσης δεν είναι καινούριο. Εάν σε ενδιαφέρει η ευεξία, έστω και λίγο, μπορείς να καταλάβεις τους διάφορους τρόπους να καθαρίσεις το σώμα σου. Από αποτοξινωτικούς χυμούς, μέχρι άσκηση, υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και πιο τοξικός, οπότε η ερώτηση δεν είναι εάν θα πρέπει να κάνεις αποτοξίνωση, αλλά πότε. Επομένως ξεκίνα να ακούς το σώμα σου, και εάν δεις κάποιο από αυτά τα σημάδια, τότε είναι η ώρα να ξεκινήσεις την μέθοδο αποτοξίνωσης που εσύ προτιμάς.

1. Έχεις όρεξη για ζάχαρη συνέχεια

Όταν έχεις ασταμάτητη όρεξη, τότε είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Μια διατροφή γεμάτη από επεξεργασμένα τρόφιμα, δημιουργεί τεράστια ανισορροπία στα επίπεδα ζάχαρης και στην ορμόνη λεπτίνη, οπότε επιζητάς συνεχώς τρόφιμα με χαμηλή θρεπτική αξία και junk food. Εάν κάνεις μια αποτοξίνωση και εστιάσεις σε πλήρεις, καθαρές πηγές τροφής, τότε οι ορμόνες αυτές θα μπουν στο σωστό δρόμο, και θα δώσουν στον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

2. Έχεις ενοχλήσεις στο έντερο

Αυτό είναι ένα από τα πιο προφανή σημάδια ότι χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή στην διατροφή σου, και η αποτοξίνωση μπορεί να σε βοηθήσει. Η διάρροια, τα φουσκώματα, ο τυμπανισμός, η δυσκοιλιότητα, όχι μόνο είναι ενοχλητικά, αλλά είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να συμβαίνει όταν όλα λειτουργούν έτσι όπως θα έπρεπε. Οπότε είναι ώρα για αποτοξίνωση και ένα διάλλειμα στις ενοχλήσεις στο έντερο.

3. Έχεις συχνά αλλεργίες

Εάν η εντερική μικροχλωρίδα είναι αδύναμη, τότε θα έχεις και ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Και αφού τα ιγμόρεια είναι η συνέχεια του πεπτικού σου συστήματος, τότε έχει νόημα ότι η υγεία του εντέρου και οι χρόνιες αλλεργίες πάνω μαζί.

4. Τρώς υγιεινά αλλά δεν νιώθεις υγιείς

Το να έχεις μια καθαρή διατροφή, δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνεις αποτοξίνωση. Ακόμα και τα πιο υγιεινά φαγητά μπορούν να επιδεινώσουν και να φουντώσουν ένα άτομο. Εάν εξαλείψεις κάποιες τροφές για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μπορείς να αφήσεις το έντερό σου και όλο το σώμα σου να κάνουν ένα διάλλειμμα. Όταν κάνεις αποτοξίνωση, μπορείς να δώσεις στο σώμα σου πολλές υπερτροφές, και να το βοηθήσεις να αφαιρέσει τις βλαβερές τοξίνες που έχουν συγκεντρωθεί με τον καιρό, και δημιουργούν προβλήματα υγείας.

5. Το δέρμα σου δεν είναι καθαρό

Οι τοξίνες και οι βλαβερές χημικές ουσίες, δεν μας κάνουν καμία χάρη σε ότι αφορά την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός μας. Εάν έχεις πολλές συσσωρευμένες τοξίνες, τότε επιδρούν αρνητικά στην λειτουργία του συκωτιού ( που είναι το βασικό όργανο αποτοξίνωσης). Αφού το δέρμα είναι επίσης υπεύθυνο για να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα, όλα τα προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν με την μορφή ακμής, εξανθημάτων και φλεγμονών.

6. Είσαι συνέχεια κουρασμένη

Η συνεχόμενη κούραση μπορεί να είναι ένα βαθύτερο πρόβλημα, που είναι γνωστό ως επινεφριδιακή κόπωση. Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος και οι αδένες των επινεφριδίων δεν επικοινωνούν καλά λόγω αυξημένης κορτιζόλης που σχετίζεται με αυξημένες τοξίνες, άγχος, φλεγμονή ή ανισορροπία στην μικροχλωρίδα του εντέρου.

7. Νιώθεις να μην έχεις καθαρή σκέψη

Εάν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, ή δυσκολεύεσαι συχνά να θυμηθείς λεπτομέρειες, τότε έχεις «ομίχλη εγκεφάλου». Όταν ο οργανισμός σου δεν μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες αρκετά γρήγορα, τότε συσσωρεύονται στον οργανισμό και αυξάνεται η φλεγμονή. Εάν έχεις αυξημένη φλεγμονή, αυτή επηρεάζει την ισορροπία στον εγκέφαλο. Μια αποτοξίνωση μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες στον υποθάλαμο τους εγκεφάλου, ώστε να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι πιο καθαρά.

8. Έχεις συχνά πόνους στις αρθρώσεις

Η χρόνια, συνεχή φλεγμονή, μπορεί να επιδράσει αρνητικά στους μυς και στις αρθρώσεις σου. Εάν νιώθεις συνέχεια πόνο, ειδικά εάν δεν προκαλείται από το γυμναστήριο, τότε είναι σημάδι φλεγμονής.

9. Έχεις συνέχεια άγχος

Δεν χρειάζεται όλες οι αποτοξινώσεις να είναι σχετικές με φαγητό. Το άγχος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για όλα τα θέματα υγείας, και μπορεί ακόμα να βοηθήσει την δημιουργία αυτοάνοσων νοσημάτων αλλά και μεγαλύτερα θέματα υγείας όπως κατάθλιψη. Ενώ μια τροφική αποτοξίνωση μπορεί να είναι ιδανική για να βοηθήσει να μειώσει τα φυσικά αίτια του στρες, κάποιες φορές πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι.

10. Η ιδέα για αποτοξίνωση σε τρομάζει

Εάν τρελένεσαι με την σκέψη ότι θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο διατροφής σου, τότε ίσως έχεις μια όχι και τόσο υγιή συναισθηματική σχέση με την τροφή. Αντί να βλέπεις το φαγητό σαν ένα απαραίτητο καύσιμο για ένα υγιές σώμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βραβείο ή τιμωρία. Κάνοντας μια αποτοξίνωση, μπορείς να ξεκαθαρίσεις εάν οι διατροφικές σου συνήθειες έχουν συναισθηματικές ρίζες, και τότε είναι η πιο σωστή στιγμή να κατανοήσεις την σχέση σου με το φαγητό και να προχωρήσεις μπροστά.

11. Έχεις θέμα με το βάρος σου

Είναι καλύτερο να σκέφτεσαι ότι «πρέπει να γίνουμε υγιείς για να χάσουμε βάρος, και όχι να χάσουμε βάρος για να γίνουμε υγιείς». Η μικροχλωρίδα του εντέρου είναι μια συλλογή από διαφορετικά είδη βακτηρίων, και χωρίς την σωστή ισορροπία καλών βακτηριδίων, τα κακά βακτήρια θα είναι περισσότερα, και αυτό οδηγεί σε φλεγμονές και μειωμένο μεταβολισμό. Κάνε ένα διάλειμμα, και ξεκίνα να θεραπεύεις το έντερό σου.

12. Οι ορμόνες σου είναι ένα χάος

Κούραση των επινεφριδίων, χαμηλή ερωτική διάθεση, δυσκολία στην μείωση βάρους και προβλήματα κύκλου, είναι όλα μεγάλα προβλήματα ορμονών. Το κάθε ορμονικό θέμα, μπορεί να συσχετιστεί με χρόνια φλεγμονή, που μπορεί να οφείλεται σε τοξίνες και άλλα φλεγμονώδη φαγητά στην διατροφή σου.

13. Έχεις μια περίεργη μυρωδιά

Λένε ότι «είσαι ότι τρως». Αλλά λένε επίσης ότι «μυρίζεις ότι τρως». Το σώμα δουλεύει πάντα να αποβάλλει τις τοξίνες, και η μυρωδιά είναι ακόμα ένα σημάδι προσπάθειας του σώματος να καθαρίσει. Οπότε σημαίνει ότι οι τοξίνες έχουν φτάσει σε ένα μη υγιές επίπεδο. Οπότε καλύτερα άσε το αποσμητικό και ξεκίνα μια μέθοδο αποτοξίνωσης.

14. Ο ύπνος σου δεν είναι σταθερός

Οι ορμόνες παίζουν μεγάλο ρόλο σον ύπνο. Η λεπτίνη και η κόπωση των επινεφριδίων μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο σου. Θα επανέλθει ο φυσιολογικός ύπνος των 8 ωρών, μόλις μειώσεις τις φλεγμονές και τα επίπεδα τοξινών στο σώμα σου.

15. Έχεις κατάθλιψη και άγχος

Αρνητικά συναισθήματα κατάθλιψης και άγχους, συνήθως προκύπτουν από φλεγμονές. Οι φλεγμονές αυτές ενεργοποιούν διάφορες διαδικασίες στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα. Οπότε όταν βελτιώσεις την διατροφή σου, θα αρχίσεις να νιώθεις πιο ήρεμη.

16. Έχεις στοματικό έρπη

90% των ανθρώπων θα εμφανίσουν στοματικό έρπη τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους, ενώ στο 40% των ανθρώπων θα εμφανιστεί πολλές φορές. Αυτό οφείλεται στο ιό HSV-1—όχι στον ιό HSV-2 που είναι πιο πολύ συνδεδεμένος με τον ΣΜΝ των γεννητικών οργάνων. Τις πιο πολλές φορές, ο ιός βρίσκεται ανενεργός στο σώμα σου, και περιμένει την ευκαιρία να ενεργοποιηθεί. Όταν ο οργανισμός σου είναι αδύναμος, λόγω φλεγμονών και τοξινών, τότε είναι πιο πιθανό να ενεργοποιηθεί ο ιός. Οπότε κάνοντας μια αποτοξίνωση μπορείς να μειώσεις την εμφάνισή του.

Οπότε, εάν απάντησες ναι, σε περισσότερα από 1 από αυτά, τότε πρέπει κάτι να κάνεις! Αντί να κάνεις μια γρήγορη/μη αποτελεσματική αποτοξίνωση, μήπως να σκεφτείς να κάνεις κάτι πιο ολιστικό, και να κάνεις μια γενικότερη αποτοξίνωση στην ζωή σου!

Δεκέμβριος 14, 2018
Ποιά ντοκυμαντέρ να δεις στις γιορτές;
Ντοκυμαντερ που αξίζει να δεις, αυτές τις γιορτές.
Δεκέμβριος 17, 2018
Τάσος Παγκάκης
Ο Τάσος Παγκάκης γράφει στο SomaPnevma.gr για θέματα Branding.
You dont have permission to register