fbpx
Συνδέσου με το SomaPnevma
Facebook
Instagram
Youtube
Εγγραφή στο Newsletter
Pop-up Image

Καλωσήρθες στο SomaPnevma!

Εδώ θα βρείς χρήσιμες συμβουλές, ωραίες ιστορίες και ιδιαίτερα προϊόντα που σε εμπνέουν να ζεις ακόμα καλύτερα!

Τo SomaPnevma είναι ένα site & eshop που σε εμπνέει να ζεις ακόμα καλύτερα!
  • No products in the cart.

Τα Ενεργά Φυσικά Συστατικά του Φραγκόσυκου Δημιουργούν τα Opuntia Oils

Τα Ενεργά Φυσικά Συστατικά του Φραγκόσυκου Δημιουργούν τα Opuntia Oils

Όταν αισθάνεσαι υγεία, δυναμισμό, ζωντάνια και πιο κοντά στην φύση, τότε νιώθεις ευτυχία. Όταν, φαντάσου μια στιγμή, είσαι στις διακοπές σου, όπου είσαι εντελώς χαλαρή, όλα φαίνονται τέλεια, ένα ελαφρύ χαμόγελο είναι “κολλημένο” στο πρόσωπό σου, αισθάνεσαι ότι λάμπεις και είσαι σε μια γαλήνια κατάσταση. 

Αυτή η ευτυχία και γαλήνια κατάσταση είναι ο στόχος της Κασσάνδρας Λεφακίνη, που σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τις ενδιαφέρουσες ιδιότητες του φραγκόσυκου για να δημιουργήσει τα φυσικά καλλυντικά Opuntia Oils. Αντιλήφθηκε την πραγματική αξία των βοτανικών αρωμάτων που φτάνει ακόμα και μέχρι τους νευρώνες του εγκεφάλου. Τα προϊόντα της Opuntia προσφέρουν μια “γεύση” από τη Μεσόγειο, με βασικό συστατικό το έλαιο από τους σπόρους του φραγκόσυκου που φυτρώνει παντού στην περιοχή και με αιθέριες οσμές, αποτελούν πηγή έμπνευσης και ευεξίας. 

Μείναμε εκστασιασμένοι όταν ανακαλύψαμε τα οφέλη του ελαίου που προέρχεται από τους σπόρους του φραγκόσυκο. Η ιατρική χρήση του συγκεκριμένου ελαίου χρονολογείται πίσω στην Αρχαία Ελλάδα.
Ερωτήσεις & Απαντήσεις με την Κασσάνδρα Λεφακίνη

Ερώτηση

Πώς ήρθε η ιδέα για την δημιουργία των Opuntia Luxury Oils?

Απάντηση

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: (Η ιδέα) ήρθε τόσο εύκολα και φυσικά όσο και η ανάπτυξη των ίδιων των προϊόντων: Ήμουν τόσο απογοητευμένη και αναστατωμένη από τη χρήση αναποτελεσματικών κρεμών στο προσώπου, οι οποίες ήταν επίσης τοξικές και είχαν συνθετικό άρωμα. Συνεχώς συμβιβαζόμουν όσον αφορά την φροντίδα του δέρματός μου. Επίσης με απωθούσαν τα μονότονα, συνθετικά αρώματα που περιείχαν αυτά. Ήμουν περίπου 30 ετών, στην ηλικία όπου αρχίζει κανείς να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στην φροντίδα της επιδερμίδας, όταν οι επιδράσεις του στρες και των περιβαλλοντικών στοιχείων είχαν αρχίσει να γίνονται πιο εμφανείς … Χρειαζόμουν μια λύση.

Όταν χρησιμοποίησα λάδι monoi στο σώμα μου ένα καλοκαίρι μου άρεσε η μυρωδιά και η υφή – ήταν φυσικό και πολυτελές και αποτελεσματικό, έτσι σκέφτηκα τα φυσικά έλαια για το δέρμα ως μια πραγματική λύση. Μια μέρα, ένα καλοκαίρι σε μια απομονωμένη παραλία της Μυκόνου, είπα στον τότε σύντροφό μου και νυν συνεργάτη και σύζυγό μου, Αχιλλέα, για την ιδέα μου να φτιάξω έλαια προσώπου με φυσικά συστατικά με σκοπό να σε εμπνέουν με το άρωμα τους και να φροντίζουν πραγματικά το δέρμα. Του φάνηκε καταπληκτική ιδέα και με παρότρυνε να το προχωρήσω. Ο τρόπος που αισθάνθηκα εκείνη την ημέρα στην παραλία, εμπνευσμένη από αυτό το όραμα, είναι ο τρόπος που ελπίζω ότι θα αισθάνονται και οι χρήστες των προϊόντων μας… δυναμικοί, υγιείς και ζωντανοί και σίγουρα πιο κοντά στη φύση.

Ερώτηση

Χρησιμοποιείτε σαν βασικό συστατικό το φραγκόσυκο. Τί ιδιότητες προσφέρει στο δέρμα?

Απάντηση

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Όταν ψάχναμε να βρούμε το καλύτερο έλαιο βάσης φυτικής προέλευσης που θα πρωταγωνιστούσε στα προϊόντα μας, μείναμε εκστασιασμένοι όταν ανακαλύψαμε τα οφέλη του ελαίου που προέρχεται από τους σπόρους του φραγκόσυκο, με την πλούσια αλλά ελαφριά υφή του και την παρουσία του σε όλη τη Μεσόγειο. Η ιατρική χρήση του συγκεκριμένου ελαίου χρονολογείται πίσω στην Αρχαία Ελλάδα.

Το βιολογικό έλαιο των σπόρων του φραγκόσυκου προερχόμενο από διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης έχει εξαιρετική υφή που απορροφάται γρήγορα χωρίς να φράζει τους πόρους του δέρματος και χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Προσφέρει αντιγηραντική προστασία, προστατεύοντας από τους στρεσογόνους περιβαλλοντικούς παράγοντες, βοηθά στη επαναδημιουργία του κολλαγόνου και στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Βοηθά ιδιαίτερα στην πρόληψη και σε ορισμένες περιπτώσεις στην καταπολέμηση της ακμής, στη μείωση των πανάδων, των κηλίδων και των κοκκινίλων του προσώπου.

Ερώτηση

Ποιά θεωρείς ότι είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ενεργών φυσικών συστατικών?

Απάντηση

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Το μεγαλύτερο όφελος είναι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, καθώς τα φυτικά έλαια είναι ιδιαίτερα βιοσυμβατά στο δέρμα και διατηρούν την υγεία του εξωτερικού στρώματος (κεράτινη στιβάδα), δρώντας κατ’ αρχάς προληπτικά.

Τα πιο ισχυρά φάρμακα μπορούν να βρεθούν στη φύση και όταν χρησιμοποιηθούν στους κατάλληλους συνδυασμούς, τότε μπορούν να συμβούν μικρά και μεγάλα θαύματα. Οι πρόγονοί μας μπορούν μάλιστα να το επιβεβαιώσουν, έχοντας χρησιμοποιήσει οργανικά φυσικά προϊόντα στο δέρμα τους, διατηρώντας έτσι την ομορφιά τους μέχρι τα γεράματα.

Τα οφέλη των φυσικών αρωμάτων που είναι εξίσου πολύ σημαντικά και εξαιρετικά επουλωτικά, αλλά και απαραίτητα για να διατηρήσουμε το οσφρητικό μας σύστημα ακμαίο!

Δυστυχώς, παντού σήμερα πρωταγωνιστούν τα συνθετικά αρώματα, κάτι που συνειδητοποιεί κανείς όταν αρχίσει και χρησιμοποιεί μόνο φυσικά αρώματα, μόνο τότε αποκτά μεγαλύτερη επίγνωση της ύπαρξης μονότονων παρασκευασμένων αρωμάτων που περιέχονται στα περισσότερα καλλυντικών και προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Μόνο εφόσον κανείς στραφεί προς τα φυσικά καλλυντικά θα αντιληφθεί την πραγματική αξία των βοτανικών αρωμάτων που φτάνουν βαθύτερα στους νευρώνες του εγκεφάλου, μέχρι και την Αμυγδαλή!

Ερώτηση

Έχετε σύνθημα " Ένα μπουκαλάκι - ένα δέντρο". Πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούμε δράσεις που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στον κόσμο?

Απάντηση

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Ένα τεράστιο πρόβλημα με τον τρόπο που ζούμε σήμερα είναι ότι οι καταναλωτές δεν εξετάζουν τις συνέπειες των αγορών τους, πώς κατασκευάζονται, από που προέρχονται ή πώς επηρεάζουν τη γη βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Υπάρχει, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, μια τάση προς μεγαλύτερη διαφάνεια που αποτελεί μεγάλη πρόοδο.

Η ενσωμάτωση αυτής της πρωτοβουλίας “one bottle, one tree” στο brand της Opuntia Luxury Oils είναι εξαιρετικά σημαντική, συμβάλλοντας σε μια συλλογική προσπάθεια για την επούλωση του πλανήτη. Είναι σημαντικό οι καταναλωτές να αισθάνονται καλά για τις αγορές τους και έτσι ευελπιστούμε ότι ότι οι πελάτες μας θα αισθάνονται ότι κι εκείνοι συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Ερώτηση

Δραστηριοποιήσε και στην ενοικίαση πολυτελών σκαφών. Ποιά είναι δυο κοινά σημεία των δυο αυτών εταιρειών?

Απάντηση

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: H Valef Yachts είναι μια οικογενειακή εταιρεία ναύλωσης σκαφών πολυτελείας που ιδρύθηκε το 1969 στην Ελλάδα, με γραφεία στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Με την αδερφή μου αναλάβαμε το ελληνικό σκέλος της επιχείρησης το 2006. Και οι δύο εταιρείες (Valef Yachts & Opuntia Luxury Oils) προσφέρουν ολιστικές εμπειρίες πολυτέλειας δημιουργώντας δυνατές αναμνήσεις και που συνδυαστικά λαμβάνουν υπόψη την συνολική εμπειρία των πελατών τους.

Όσον αφορά το chartering οι άνθρωποι θέλουν να εμπιστεύονται την εταιρεία από την οποία πραγματοποιείται η ενοικίαση και να ξέρουν ότι θα έχουν μια αξέχαστη εμπειρία και βεβαίως ότι τα χρήματά τους θα πιάσουν τόπο. Τόσο και για τα φυσικά προϊόντα Opuntia Luxury Oils, ο καταναλωτής θέλει να εμπιστεύεται ότι τα συστατικά που εμπεριέχονται είναι υψηλής ποιότητας και ότι τα οφέλη από αυτά αντικατοπτρίζονται στην αξία τους.

Τα προϊόντα της Opuntia προσφέρουν μια “γεύση” από τη Μεσόγειο, με βασικό συστατικό το έλαιο από τους σπόρους του φραγκόσυκου που φυτρώνει παντού στην περιοχή και με αιθέριες οσμές, αποτελούν πηγή έμπνευσης και ευεξίας, όπως και οι διακοπές με ένα σκάφος στη θάλασσα της Μεσογείου.

Φανταστείτε μια στιγμή, στις διακοπές σας, όπου είστε εντελώς χαλαροί, όλα φαίνονται τέλεια, ένα ελαφρύ χαμόγελο είναι “κολλημένο” στο πρόσωπό σας, αισθάνεστε ότι λάμπετε και είστε σε μια γαλήνια κατάσταση. Αυτός είναι ο στόχος μας για τους πελάτες και των δύο εταιρειών.

Ερώτηση

Κατά την γνώμη σου, πώς μπορούν οι γυναίκες να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις Ελληνικές πρώτες ύλες, τον Τουρισμό και την Ευεξία, για να δημιουργήσουν εξωστρεφή προϊόντα και υπηρεσίες?

Απάντηση

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ: Η κοινή λογική και η διαίσθηση πρέπει να συναντηθούν. Να ακολουθήσεις μια προσωπική ανάγκη ή ένα κενό που βλέπεις στην αγορά του τουρισμού ή της ευεξίας, και να βρεις μια λύση, κοιτώντας σε τοπικό επίπεδο και στους Ελληνικούς διαθέσιμους πόρους, αυτούς που ίσως δεν έχουν ακόμα εκμεταλλευτεί με τον βέλτιστο τρόπο, ή ακόμα και αυτούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου. Αυτή η ιδέα που θα έχει νόημα για εσένα, και θα θέλεις τόσο πολύ να την πραγματοποιήσεις, που αυτή η εσωτερική κινητοποίηση θα είναι η απόδειξη ότι πρέπει να το κάνεις. Να συλλέγεις γνώμες καθόλη την διάρκεια, οι οποίες θα σε ενδυναμώνουν και, να μην ξεχνάς ότι όταν ξεκινάς το ταξίδι της δημιουργίας του δικού σου προϊόντος ή της υπηρεσίας, θα καλλιεργήσεις τη δική σου μοναδική ομάδα συνεργατών – χωρίς πάντα να κάνεις αυτά που ήδη έχουν γίνει ή να χρησιμοποιείς συνεργάτες που ήδη έχουν δοκιμαστεί. 

Η Κασσάνδρα Λεφακίνη εμπνεύστηκε από τα δραστικές ουσίες του φραγκόσυκου και δημιούργησε τα φυσικά καλλυντικά Opuntia Oils. Δραστηριοποιείται από το 2006 στην ενοικίαση σκαφών και προσφέρει ολιστικές εμπειρίες πολυτέλειας δημιουργώντας δυνατές αναμνήσεις. Λατρεύει τις απομονωμένες παραλίες της Μυκόνου και της Φολεγάνδρου.

Δεκέμβριος 11, 2018
Τα Καλύτερα Μέρη για Υγιεινό Φαγητό στην Αθήνα
Όταν ψάχνεις να βελτιώσεις όλα αυτά που κάνεις για τον εαυτό σου, λογικό είναι...
Δεκέμβριος 13, 2018
Οδηγός Φαγητού στην Κωνσταντινούπολη
Ο οδηγός φαγητού για την Κωνσταντινούπολη, από την ομάδα του SomaPnevma.
You dont have permission to register